mera mode

I jakt på inspiration gick jag igenom de två hundra virtuella post-its som ligger på min dashbord (för ingen är så inspirerande som jag själv?) och hittade det här:

Varför är det ingen som skrattar åt att sveriges nyaste modemagasins två första nummer har haft huvudrubrikerna ”Hotet Mot Poshs Kärlekslycka” och ”Jennifers Stora Viktkamp”?

Är det för att det inte är roligt att man idag känner sig skyldig att deklarera avståndstagande från Mischa Bartons skinnjacka varje gång det kommer fram att man är intresserad av mode? Ja, det är det.

Jag tycker inte riktigt det stämmer längre. Det kan bero på att jag inte läser några modemagasin, och knappt några modebloggar heller, och tolkar mitt eget bristande engagemang i de shoppingorienterade medierna som en universell trend så som det lätt blir när man är intuitiv ut i fingerspetsarna. Men jag hoppas att det är för att modeblogg inte är synonymt med yoghurt längre.

Comments

Sally
Posted on 29th november, 2008

sofia, du får nog utveckla yoghurtreferensen lite

själv tänkte jag göra ett djupdyk i mode och teknologi, blinkande och burrande plagg hamnar aldrig på modesidorna i tidningarna utan lanseras som nya uppfinningar. varför är det så?

sofia dahlén
Posted on 29th november, 2008

ja, yoghurtreferensen är lite väl intern kanske. min vän johan har myntat uttrycket (eller snott det från någon annan, vad vet jag..). yoghurtkommentarer är sådana som uppkommer på modebloggar när någon skrivit ett seriöst och ambitiöst inlägg och avslutar med ”nej, nu ska jag äta yoghurt” och sen får 10 000 kommentarer som säger ”åh, jag älskar yoghurt” och ”vad gott med yoghurt” men inte en enda som kommenterar något om det där allvarliga som 99% av inlägget handlade om. yoghurt är alltså typ det där att allt med någon form av objektiv substans på modebloggar ignoreras, kanske av nervositet för att det är (har varit?) ovanligt. har nämnt det några gånger tidigare, man aldrig förklarat (tex. http://www.conspicere.se/2008/08/22/the-fashion-party-drinking-game/)

vad gäller fashionteknik så tycker jag att det får synas ibland. men det är lite som med allt mode ju, det måste legitimeras av paris (/london/ny) innan det platsar i vogue. därför syns hussein chalayan men inte joggingreflexer med inbyggda blinkande lampor (jag har såna!). men helt klart en intressant grej att skriva om!

emilie
Posted on 30th november, 2008

jag är ganska trött på yoghurt.

sofia dahlén
Posted on 30th november, 2008

jag har börjat med fil. men det har jag redan berättat för dig.

Gårdagens delade - December 2, 2008 - En sur karamell
Posted on 2nd december, 2008

[...] mera mode [...]

CONSPICERE » Blog Archive » mer 90210-generationen
Posted on 10th december, 2008

[...] när vi ändå är inne på det här igen. När jag gick igenom post-itsen hittade jag inte bara det här utan också det här: ‘Adults are able to handle 1.7 channels at the same time, whereas kids can [...]

Leave your Comment